marți, 22 ianuarie 2013

Neurochirurgii din Romania fac minuni !

 Doi neurochirurgi din Romania fac minuni!

Stanga : Sergiu Stoica, 37 ani, a revenit în România în 2007, după ce a lucrat 10 ani în Franţa şi Canada. Şi-a luat diploma de neurochirurg în Franţa şi a fost pentru trei ani medic al Spitalului Universitar din Montreal unde s-a ocupat de chirurgia anevrismelor, a malformaţiilor arteriovenoase şi a tumorilor cerebrale profunde.
Dreapta :  Sorin Târnoveanu, 33 ani, medicul specialist care face echipă la Bucureşti cu dr. Sergiu Stoica, medic primar.

Sunt medici tineri, calzi, care au ales să salveze vieţile copiilor din România, în detrimentul altor oferte avantajoase financiare venite din străinătate. O specializare grea, pe care puţini doctori aleg să o practice. Tocmai de aceea există doar două secţii de neurochirurgie pediatrică în toată România, cealaltă fiind la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

La spitalul Marie Curie există doar doi doctori care se ocupă de problemele neurochirugicale ale copiilor. Unul dintre ei e medicul Sorin Târnoveanu (34 de ani). El pătrunde zilnic în creierul sau în măduva îngeraşilor şi ştie să “repare” ceea ce natura sau accidente nefericite i-au mutilat pe micuţi. Vine cu o experienţă vastă, întâi de la Cluj şi apoi de la Strasbourg, unde a lucrat într- un centru de neurochirurgie.


“Eu m-am alăturat echipei de la Marie Curie, în 2011, la solicitarea colegului meu dr. Sergiu Stoica, cel care şi conduce Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Marie Curie. Din păcate, suntem doar doi şi nu putem face faţă liniilor de gardă necesare serviciului permanent de urgenţă. Încercăm să realizăm ceva aici, iar speranţa că în viitor echipa va fi completă ne motivează să rămânem în ţară. Cuvintele de genul «Nu se fac astfel de operaţii în România» determină adesea părinţii să apeleze la servicii din străinătate. Eu vreau să se ştie că astfel de intervenţii chirurgicale se pot face şi în România. Şi chirurgii români sunt capabili”, ne-a povestit neurochirurgul.

Cel mai mediatizat caz 

Răzvan Deleanu a fost diagnosticat la doi ani şi jumătate cu tumoră malignă, în spatele globului ocular. După două luni, a fost operat. “Am umblat pe la tot felul de clinici în străinătate şi am decis să-l operăm în România. Nu ştim cum am putea să le mulţumim vreodată doctorilor Sergiu Stoica şi Sorin Târnoveanu”, ne-a spus Simona, mama băieţelului. “Sunteţi cei mai drăguţi doctori din lume. Aţi fost îngeraşii mei păzitori”, spune Răzvan de câte ori se duce la control. Acum piciul merge la grădiniţă, ca orice copil de vârsta lui.

Principalele patologii de care se ocupă cei doi specialişti sunt defectele de tub neural, hidrocefalii, craniostenoze; dotările de excepţie ale sălii de operaţie, experienţa ne permit să abordăm toată gama de proceduri la nivelul sistemului nervos (tumori cerebrale şi medulare, malformaţii vasculare, chirurgia epilepsiei).

Recomandari :
Obiceiuri de zi cu zi care iti distrug creierul !!!
Tulburari psihice - noutati
Personalitatea in functie de aspectul fizic
Autocontrolul emotional





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu