duminică, 17 aprilie 2016

Riscurile la care va expuneti cand folositi un telefon mobil sau o tableta



Efectele folosirii in mod indelungat a telefoanelor mobile asupra coloanei vertebrale si a muschilor spatelui


Un studiu realizat de  de chirug maerican, Dr. Kenneth Hansraj,  a estimat ca modul in care ne aplecam deasupra telefoanelor adauga aproximativ 27 de kilograme de greutate pe coloana, ceea ce poate cauza grave probleme medicale.

"Capul uman cantareste in medie 4,5 - 5,5 kg in pozitie neutra. Pe masura ce acesta este inclinat in fata, greutatea pe care gatul trebuie sa o suporte este de 12 kg la 15 grade, 40 de kg la 30 de grade, 42 de kg la 45 de grade si 27 de kg la 60 de grade", a explicat specialistul pentru New York Magazine.
 
Utilizarea indelungata a telefoanelor si tabletelor incurajeaza o pozitie complet gresita a coloanei si adauga presiune pe aceasta, care de-a lungul anilor, poate deteriora muschii spatelui si ai gatului. Situatia se poate agrava atat de tare incat pacientul va avea nevoie de o interventie chirurgicala. Exista si o componenta psihologica. Aplecatul peste telefon creeaza o pozitie inchisa, opusa posturii care sugereaza puterea (umerii in spate, pieptul in fata). 
O solutie  pentru folosirea indelungata a telefoanelor ar fi utilizarea lor ca in fotografia de mai sus sau  din pozitia culcat pe spate in pat.


Sursa nymag.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu